Waarvoor helpt EFT? 

EFT maakt een combinatie van cognitieve therapie in de vorm van NLP ( door de kwesties hardop te benoemen) met acupressuur (de vorm van 

acupunctuur waarbij geen naalden worden gebruikt). Plaatje Toepassingsgebied EFT Door deze combinatie is EFT een krachtige! snelwerkende en relatief simpele techniek om:

  • - je leven op verschillende niveaus te verbeteren; 
  • - negatieve of belemmerende emoties te neutraliseren! te verwerken en los te laten; 
  • - ongewenste of beperkende gedachten om te zetten en ongewenste patronen te doorbreken; 
  • - fysieke klachten (met mentale oorzaak) op te lossen. 

Vaak kan de ervaring van lichamelijke symptomen door sessies met EFT flink afnemen. Het kan verrassende resultaten geven om de emotionele oorzaak van lichamelijke en psychosomatische klachten op te sporen! te benoemen en met EFT te behandelen. Hierdoor zijn de effecten duurzamer.

Dit betekent dat EFT een positief effect kan hebben bij fysieke klachten zoals: rugpijn! hoofdpijn! migraine! flbrornvalqie, symptomen van reumatoïde artritis! symptomen van MS en allergieën. Ook is EFT met succes bij de angst- en spanningsaspecten van dyslexie ingezet.

Klinisch onderzoek heeft inmiddels bewezen dat deze techniek veel negatieve emoties kan verwijderen zoals: traumatische ervaringen, fobieën, spanningen, stress, woede, verdriet, nervositeit, angsten, de gevolgen van allerlei vormen van misbruik, jaloezie en schuldgevoelens.