EFT staat voor: 

Emotional Freedom Techniques, ofwel, Emotionele Vrijheid Technieken (EVT) 

Herken je enige van de opmerkingen in bovenstaand plaatje, overweeg dan eens EFT - Emotional Freedom Techniques. EFT is een complementaire geneeswijze waarmee uiteenlopende emotionele en lichamelijke problemen met succes behandeld kunnen worden.

Wanneer men een emotionele negatieve ervaring niet kan verwerken, wordt deze opgeslagen in het geheugen en in het energiesysteem van de mens. Deze ervaring kan uitgroeien tot een psychologisch en/of fysisch probleem, (depressie, paniekaanvallen ... ). Afhankelijk van de intensiteit van de ervaring kan men een (ernstige) afname van de levenskwaliteit ervaren en daardoor in een neerwaartse spiraal terecht komen. 

EFT staat voor "Emotional Freedom Techniques", vertaald in het Nederlands staat EFT voor EVT "Emotionele Vrijheid Technieken". EFT gaat er vanuit dat iedere negatieve emotie het gevolg is van een verstoring in het energiesysteem. Deze verstoring zorgt ervoor dat je (hevige) emoties voelt over bepaalde gebeurtenissen en situaties. Door op het moment dat deze (hevige) emotie zich voordoet, met twee vingers op bepaalde meridiaanpunten te kloppen, wordt de verstoring in het energiesysteem opgeheven. 

Als gevolg hiervan verdwijnt of verlicht de negatieve emotie. Meestal gebeurt dit direct, soms duurt het langer. De EFT-techniek is gemakkelijk te leren, waarna je die op jezelf kunt toepassen. Het succespercentage van EFT ligt erg hoog, tussen 80 en 85.