Hoe wordt gemeten.

De patiënt wordt door middel van 4 smalle koolstofbandjes aan beide enkels en polsen en een bredere band om het hoofd met het L.I.F.E.-systeem verbonden. De bandjes zijn via 12 elektrodes verbonden met een computer waarin 6500 frequenties zijn opgeslagen. Hierna wordt een test uitgevoerd waarin al deze frequenties via de bandjes worden aangeboden. De software registreert hoe het lichaam reageert op elk van de deze frequenties.
De test duurt 6 minuten. De uitslag wordt daarna automatisch in de computer gerangschikt naar belangrijkheid. Door deze meting wordt snel gezien hoe de gezondheidstoestand van de patiënt ervoor staat en wat op dat moment eventuele verstoringen zijn. Het bijzondere van het L.I.F.E.-systeem is dat het in staat is om het hoofdprobleem direct te herkennen.

Door vervolgens de zelfgenezende kracht van het lichaam te stimuleren, door (bio)feedback te geven, kan het evenwicht in lichaam en geest zich gaan herstellen. LIFE System Index Ontdekking van de kennis over bioresonantie was er al in 1930.
Mr. Royal Rife, onderzoeker in de V.S., ontdekte rond 1930 het principe van bioresonantie. Hij nodigde alle vooraanstaande artsen en onderzoekers uit voor een demonstratie van zijn uitvinding en een banket. Tijdens dit banket toastte men op ‘het einde van alle ziektes’.  Niet lang daarna had geen enkele arts of onderzoeker ooit van Rife gehoord, terwijl er foto’s waren gemaakt van het banket. Waarschijnlijk, omdat zijn uitvinding in strijd was met het economisch belang van de farmaceutische industrie.

Mr. Rife werd daarop voor gek verklaard, hij is vele jaren later arm en verslagen gestorven. Zijn uitvinding werd verder uitgewerkt door NASA in de ruimtevaarttechnologie. Hier ontwikkelde men de systemen zoals die heden ten dage nog worden gebruikt.